We've partnered with FourFiveSix to bring you CAMPTENDO!
Camptendo is a summer event that includes enough programming to last for FIVE full days, for up to SEVEN HOURS of non-stop fun and learning each day.
It's flexible enough to use for whatever summer event your preteen ministry is doing: VBS, camp, etc.
Your preteens are going to love the relevant and engaging theme. It's written specifically for them, and is all about how God is helping them to face and overcome challenges in life. They'll learn that God has good purpose as they face challenges, and that he gives them choices and tools for overcoming every "level" they come to.
This program has been tested and updated several times over the past 15 years with five different churches, so you can rest assured that it's a very, very effective program.
After purchase, you will receive an email with both the promo code and the CAMPTENDO download files.
OVERVIEW: Following the story of Gideon’s battle against the Midianites in Judges, and by following the adventures of Caleb through 7 levels in the Camptendo video game “Crates and Crowns,” during the main teaching segments, preteens will explore God’s purpose in challenges, and gain condence in facing their own lives’ challenges as they become MORE THAN CONQUERORS!
DAY 1 - Challenges When we face challenges, we can know that God has a good purpose as we face these challenges. (James 1:2-12)
DAY 2 - Choices When we face challenges, God gives us choices. When we choose the “obey him” buttons on our controller, it leads to life and blessings for us, our future selves, and others. (Deuteronomy 30:15-20, Judges 6:1-10)
DAY 3 - HELP Because we have chosen sin, we face an insurmountable obstacle. This is a “level” that no amount of good “gameplay” can help us to overcome. But God, in his glory, has made a way through Jesus Christ for us to overcome both sin and death. (John 14:6, Isaiah 43:19, Ephesians 2:4-5)
DAY 4 - TOOLS God’s Word, Worship, the Church, and spiritual ears to hear the Holy Spirit are powerful tool to help us when facing challenges. These are all gifts from God, who sees us as mighty warriors and more than conquerors, but we must use the tools in order to have success. (Romans 8:37, Judges 6:11-16)
DAY 5 - FAITH We should trust God’s guidance when facing challenges. Even when God’s directions don’t seem to make sense, and even when others are telling us to do things dierently than God, he is the “game maker” and knows it better than anyone else. God can always be trusted, and a life lived in faith results in the eternal crown of life. (Judges 7, James 1:2-12, Hebrews 11:1, 6)
Keep in mind that Camptendo is adaptable to your specific event schedule. Here are some suggestions.
FULL DAY SAMPLE SCHEDULE 8:00am: Rise and Shine 8:30am: Breakfast 9:00am: Cabin clean up and prep for day 9:30am: Game On (45 min.) 10:15am: Bonus Levels (45 min.) 11:00am: Get Synced (30 min.) 11:30am: Challenge Zones (45 min.) 12:15pm: Lag Time/Prep for Lunch 12:30pm: Lunch (30 min.) 1:00pm: Site Specic Activities (Ziplining, Rock Climbing, Swimming, Canoeing, Go-Carts, Paintball, etc.) 3:00pm: Lag Time/Prep for Level Up 3:10pm: Level Up (100 min.) 4:50pm: Lag Time/Prep for Dinner 5:15pm: Dinner (30 min.) 5:45pm: MCT: Multiplayer Connection Time (45 min.) 6:30pm: Challenge Zones (45 min.) 7:15pm: Closing Event (60 min.) 8:15pm: Campre 9:00pm: Lag Time/Prep for Sleep 9:30pm: Lights Out 10:00pm: Silent Hours begin
7-HOUR SAMPLE SCHEDULE *8am-2pm or 1pm-8pm 8:00am/1:00pm: Check in and Welcoming Activities (30 min.) 8:30am/1:30pm: Game On (30 min.) 9:00am/2:00pm: Get Synced (30 min.) 9:30am/2:30pm: Challenge Zones (45 min.) 10:15am/3:15pm: Lag Time, Prep for Level Up (10 min.) 10:25am/3:25pm: Level Up (100 min.) 12:05pm/5:05pm: Lag Time, Prep for Meal 12:15pm/5:15pm: Lunch/Dinner (30 min.) 12:45pm/5:45pm: MCT - Multiplayer Connection Time (45 min.) 1:30pm/6:30pm: Challenge Zones (45 min.) 2:15pm/7:15pm: Closing Event (45 min.) 3:00pm/8:00pm: Game Over
5-HOUR SAMPLE SCHEDULE *1pm-6pm 1:00pm: Check in and Welcoming Activities (30 min.) 1:30pm: Game On (30 min.) 2:00pm: Get Synced (30 min.) 2:30pm: Challenge Zones (45 min.) 3:00pm: Level Up (90 min.) 4:30pm: Snack (15 min.) 4:45pm: MCT - Multiplayer Connection Time (45 min.) 5:30pm: Closing Event (30 min.) 6:00pm: Game Over
3-HOUR SAMPLE SCHEDULE *9am-Noon 9:00am: Check in and Welcoming Activities (15 min.) 9:15am: Game On (20 min.) 9:35am: Get Synced (25 min.) 10:00am: Challenge Zones (30 min.) 10:30am: Level Up (45 min.) 11:15am: MCT - Multiplayer Connection Time (15 min.) 11:30am: Closing Event (30 min.) 12:00pm: Game Over
If you're not 100% satisfied with your purchase, we'll give you a complete refund up to 30 days after your purchase. Now, that's an awesome promise :) Think about it. You have nothing to lose.